Davinci Resolve 16 Calibration error

Home Forums Help and Support Davinci Resolve 16 Calibration error

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 71 total)
  • Author
    Posts
  • #17167

    SynchroFilms
    Participant
    • Offline

    Could not find platform independent libraries

    Could not find platform dependent libraries <exec_prefix>

    Consider setting $PYTHONHOME to [:<exec_prefix>]

    wxPython 3.0.2.0

    Displays: iMac15,1 @ 0, 0, 2560×1440 [PRIMARY]:Web @ localhost:madVR:Prisma:Resolve:Untethered

    Match? (u’2560′, u’1440′)

    Display 0 size (mm) (599, 340)

    size.measureframe 427.0

    dimensions.measureframe 0.405348047538,0.275080906149,0.47775175644

    pattern_geometry x y w h area (0.3730468749998347, 0.23611111111124794, 0.07968749999995313, 0.14166666666658334, 0.011289062499986721)

    Nicks-iMac:~ Nick$

    #17168

    Florian Höch
    Administrator
    • Offline

    Could not find platform dependent libraries <exec_prefix>

    Consider setting $PYTHONHOME to [:<exec_prefix>]

    These two are not normal. Do you have any non-standard software installed via (e.g.) MacPorts or Homebrew?

    Output after closing the measurement window is missing.

    #17169

    SynchroFilms
    Participant
    • Offline

    I’ve heard of Homebrew, I can google to see how to uninstall if I do.

    #17170

    Florian Höch
    Administrator
    • Offline

    Ok, the rest looks normal.

    #17171

    SynchroFilms
    Participant
    • Offline

     

    I ran an uninstall script for HomeBrew and MacPorts:

    Could not find platform independent libraries

    Could not find platform dependent libraries <exec_prefix>

    Consider setting $PYTHONHOME to [:<exec_prefix>]

    wxPython 3.0.2.0

    Displays: iMac15,1 @ 0, 0, 2560×1440 [PRIMARY]:Web @ localhost:madVR:Prisma:Resolve:Untethered

    Match? (u’2560′, u’1440′)

    Display 0 size (mm) (599, 340)

    size.measureframe 427.0

    dimensions.measureframe 0.405348047538,0.275080906149,0.47775175644

    pattern_geometry x y w h area (0.3730468749998347, 0.23611111111124794, 0.07968749999995313, 0.14166666666658334, 0.011289062499986721)

    Nicks-iMac:~ Nick$

    #17173

    Florian Höch
    Administrator
    • Offline

    Attach the log of a calibration attempt please. Make the patch window as small as possible, connect Resolve, start measurement, after the initial measurements, cancel.

    #17174

    SynchroFilms
    Participant
    • Offline

    For some reason I’m getting an error now and I can’t complete the calibration.

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #17176

    SynchroFilms
    Participant
    • Offline

    The reports options in the dropdown menu are greyed out.

    #17180

    Florian Höch
    Administrator
    • Offline

    I need the logs please (menu Tools -> Show log, click “Create compressed archive”).

    #17181

    SynchroFilms
    Participant
    • Offline

    Okay, here’s the log:

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #17189

    Shust
    Participant
    • Offline

    I will chime in  Florian and SynchroFilms. I am also seeing the same actions described in the software.
    Been using DisplayCal with no issues the last year. Recently hooked up my grading monitor after business on the road the last few months and when calibrating the square fills the screen of my grading monitor, I no longer see a white square in my Davinci Resolve UI and the grading monitor never flashes white. When I run calibration it fails every time. The controls are very wonky on my monitor as well and the colors change in the opposite directions as SynchroFilms described.
    Particulars:
    MacBook Pro 2018 / macOS Mojave / Resolve 15 / X-Rite i1
    Thanks-
    Paul

    • This reply was modified 2 years, 8 months ago by Shust.
    #17192

    SynchroFilms
    Participant
    • Offline

    Yeah, that’s exactly what I’m experiencing!

    #17193

    Shust
    Participant
    • Offline

    Yeah very weird because that has never happened. I thought I was going crazy, ha! When the “correct settings” are set to the colorimeter the screen is very green and bright, so I just had to adjust the monitor by eye and finish the project.

    I tried running Resolve versions 15/15 Studio/16/16 Studio all with the same results.

    #17194

    SynchroFilms
    Participant
    • Offline

    Interesting. Glad you checked it out on 15 too. I was unable to roll back. Thanks!

    #17195

    Florian Höch
    Administrator
    • Offline

    From the log:

    DisplayCAL: Sending RGB 0.500 0.500 0.500, background RGB 0.220 0.220 0.220, x 0.4594, y 0.4306, w 0.0797, h 0.1417

    So, the correct values are being sent (width and height are equivalent to a pattern area of roughly 1%, or 153×153 pixels at FullHD res, about the smallest possible usable size for the patch window). Are you using the correct interface in Resolve (“Color” tab, menu “Workspace” -> “Calibration” -> “SpectraCAL CalMAN”)?

    Are you using Resolve 16 Beta? Maybe DaVinci have broken something on Mac in the latest update?

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 71 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Log in or Register

Display Calibration and Characterization powered by ArgyllCMS