Are my settings correct?

Home Forums Help and Support Are my settings correct?

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #26503

    Anonymous
    Inactive
    • Offline

    Hello, everyone! I am new to the forums and to calibrating, so I wanted to hear a second opinion about my settings from a more experienced user. I am using the Spyder5Pro to calibrate my Acer Predator XB271HUb for multimedia usage (movies and games). I imported the correction profiles from the Spyder software.

    Thank you very much in advance and have a great day!

    #26510

    Rashid
    Participant
    • Offline

    AFAIK you should change mode from LCD (generic) to LCD White LED and set correction to None. Correction doesn’t work with Spyders. Also for movies better use preset “Video (D65, Rec.1886)”.

    #26511

    Anonymous
    Inactive
    • Offline

    I didn’t know the corrections did not work for Spyders, thank you! Any further tips would be much appreciated.

    #26514

    MW
    Participant
    • Offline

    You kan set white point to as measured to maintain contrast. 175 patches is optimal for computer monitors.

    #26517

    Anonymous
    Inactive
    • Offline

    Thank you for the reply, MW! Do you think I should set the white level to “as measured” as well?

    #26520

    MW
    Participant
    • Offline

    Only if the supplied correction is a bad match for the display and the native white point is closer to white visually. Keep in mind only color managed apps will be fully corrected, some like Chrome only work with a Single curve + matrix profile type. Some others use 3DLUT which are created in a separate step.

    • This reply was modified 2 months, 3 weeks ago by MW.
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Log in or Register

Display Calibration and Characterization powered by ArgyllCMS