DaVinci 15 Error

Home Forums Help and Support DaVinci 15 Error

This topic contains 43 replies, has 3 voices, and was last updated by  p cox (@p-cox) 1 week, 6 days ago.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 44 total)
  • Author
    Posts
  • #17506

    chavez.camera (@chavez-camera)
    Participant
    • Offline

    Attempting to calibrate monitor and receiving the following error from Resolve, see attached photos for reference.

    Please advise, thanks.

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #17510

    Florian Höch (@fhoech)
    Administrator
    • Offline

    Is DisplayCAL running on the same machine as Resolve? Then you can also use a local connection (localhost or 127.0.0.1).

    #17511

    chavez.camera (@chavez-camera)
    Participant
    • Offline

    Issue resolved, ArgyllCMS not installed.

    On another note, receiving the following prompt and am unsure on how to proceed.

    Thanks.

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #17513

    Florian Höch (@fhoech)
    Administrator
    • Offline

    If you’re only using the profile to create a Resolve 3D LUT, you’re not affected.

    #17525

    chavez.camera (@chavez-camera)
    Participant
    • Offline

    New Issue.

    After successfully connecting my probe and completing profiling through DisplayCal I received the attached prompt. When applied to the 3D Video Monitor Lookup Table in Resolve this LUT rendered an image best described as looking like False Color.

    Following this, on my second attempt as per the prompt I disabled “Apply calibration (vcgt)” as well as “Create 3D LUT after profiling.” Upon completing profiling and manually generating the 3D LUT this second attempt yielding results similar to the first.

    I am unaware of how to reset the video card gamma tables as per the prompt.

    Please advise, thanks.

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #17533

    Florian Höch (@fhoech)
    Administrator
    • Offline

    If you only use the profile to create a 3D LUT for Resolve, you can ignore the above message. Make sure you are using the default extended display update delay for Resolve (1000 ms). What the profile self check error (shown after profiling is finished)?

    #17539

    chavez.camera (@chavez-camera)
    Participant
    • Offline

    What the profile self check error (shown after profiling is finished)?

    I don’t understand.

    Attached is an image of how the 3D LUT generated with DisplayCal renders when applied in Resolve.

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #17541

    chavez.camera (@chavez-camera)
    Participant
    • Offline

    What is the proper profile type to select from the dropdown menu below?

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #17550

    Florian Höch (@fhoech)
    Administrator
    • Offline

    I don’t understand.

    You get a window showing the profile self check error after the process is finished. See the Resolve guide in the Wiki. You likely have loads of measurement errors.

    What is the proper profile type to select from the dropdown menu below?

    XYZ LUT. Use the “3D LUT for Resolve” preset (under settings), it’ll automatically set everything up for you.

    #17552

    chavez.camera (@chavez-camera)
    Participant
    • Offline

    This is the profile self check error running at 1000ms.

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #17554

    Florian Höch (@fhoech)
    Administrator
    • Offline

    That looks reasonable.

    #17555

    chavez.camera (@chavez-camera)
    Participant
    • Offline

    What causes the image to look like ?

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #17557

    Florian Höch (@fhoech)
    Administrator
    • Offline

    Please attach the profile (“Create compressed archive” next to settings).

    #17558

    chavez.camera (@chavez-camera)
    Participant
    • Offline

    I’ve attached the zip file.

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #17560

    Florian Höch (@fhoech)
    Administrator
    • Offline

    That looks fine as well. Can you attach the source image/frame (no LUT) from above?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 44 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Log in or Register

Display Calibration and Characterization powered by ArgyllCMS